Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe w sosie porowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
por 1 średni
czosnek 3-4 ząbki
śmietana 3-4 łyżki
sól i pieprz
mąka pszenna 2 łyżki
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie porowym

Schab rozbić i opanierować w mące z solą i pieprzem. Pora pokroić w półplasterki, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na łyżce klarowanego masła. Plastry schabu włożyć na patenie z porami i obsmażyć z oby stron, a następnie zalać wrzątkiem. Dusić przed około 15 minut. Śmietanę rozmieszać z 2 łyżkami sosu i wlać na patelnię. Gotować jeszcze przez 5-10 minut. Doprawić sola i pieprzem do smaku. U mnie podane z ziemniakami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

endzi
endzi 14.12.2016 10:51
ciekawa propozycja!
gosia56 04.10.2015 09:40
super mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak