Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe w sosie pieczeniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 g
Sos pieczeniowy ciemny 1 torebka
sól
pieprz
mąka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie pieczeniowym

Schab trochę pobić tłuczkiem,posolić, popieprzyć, opanierować w mące.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć bitki na złoty kolor.
Usmażone bitki przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić do miękkości.
Pod koniec duszenia przygotować sos według przepisu na opakowaniu, dodać do bitek, gotować 10 minut na słabym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2011 20:15
Smaczności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak