Bitki schabowe w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • mąka

    1/2 szklanki
  • olej

    4 łyżki
  • chrzan

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • posiekana zielenina

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Kotlety delikatnie zbić, oprószyć przyprawą do mięsa, solą, pieprzem oraz mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim bitki. Przekładać je do gotującej się w garnku wody. Zaprawić ją chrzanem, koncentratem pomidorowym i mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną drobniutko zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 17.10.2013 10:01
Bardzo lubię tak przyrządzone mięsko
IKrakowianka 07.11.2012 16:50
świetny obiadek
Katarzyna/kate1980 10.10.2010 13:23
super przepis na pewno wypróbuję
Iwusia 06.10.2010 14:18
Już czuję ten zapach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat