Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej 2 łyżki
woda
brokuł 100 gram
serek topiony (naturalny) 40 gram
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym

Kroki postępowania

1
Kawałki schabu lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Krok 1 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto
2
Każdy kawałek panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

Całość zalewamy wodą i dusimy przez ok. 20 minut.
Krok 2 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto
3
Brokuła lekko podgotowujemy i blendujemy z serkiem topionym na gładko.
Krok 3 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto
4
Tak przygotowaną masę dodajemy do mięsa i ponownie dusimy do czasu, aż sos zacznie gęstnieć.

Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z natką pietruszki.
Krok 4 - Bitki schabowe w sosie brokułowo-serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.04.2016 10:57
pyszna propozycja :-)
Ola1984 03.04.2016 09:52
Bardzo fajne połączenie smaków :)
pestka 03.04.2016 09:12
bardzo smaczny obiad
Alex_M 03.04.2016 07:55
lubię takie sosiki :)
w mojej kuchni 03.04.2016 07:14
fajne połączenie smaków z bitkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak