Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki korzenne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
olej 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
zioła 1 łyżka/suszone-(cząber, jałowiec,
wywar warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki korzenne

Sposób przygotowania:
Mięso opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć mąką, solą czosnkową i obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do rondelka, zalać wywarem, wrzucić przyprawy i udusić do miękkości. Powstały sos można zaciągnąć śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak