Bitki cielęce z cytryną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    50 dag
  • cytryna

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso cielęce umyć, osuszyć, pokroić na cienkie porcje lekko zbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem. Masło roztopić na patelni i na rozgrzane włożyć przygotowane zrazy. Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu, gdy się obrumienią, przewrócić, oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i posypać tartą bułką. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z duszonymi ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 25.10.2012 08:56
to musi być dobre
Iwusia 09.09.2012 21:31
mniam !
Katarzyna59 19.05.2012 20:51
pyszne
kuklik 12.05.2011 10:33
jeszcze nie jadłam cielęciny a zapowiada się smacznie
Monika193 09.11.2010 08:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat