Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce w paprykowym sosie pieczeniowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
olej 2-3 łyżki
papryka mielona 1/2 łyżki
przyprawa do zup
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce w paprykowym sosie pieczeniowym

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plasterki i lekko rozbić tłuczkiem - tym razem udało mi się bardzo cienko pokroić mięso, dlatego już go nie rozbijałam.

Na patelni rozgrzać olej i dobrze obsmażyć plasterki mięsa z obu stron.
Krok 1 - Bitki cielęce w paprykowym sosie pieczeniowym foto
2
Mięso zalać gorącą wodą, dodać przyprawy (ostrożnie z płynną przyprawą do zup), nakryć i dusić do miękkości.
Krok 2 - Bitki cielęce w paprykowym sosie pieczeniowym foto
3
Kiedy mięso zmięknie, odkryć patelnię i jak najbardziej odparować sos.
Doprawić do smaku solą lub przyprawą do zup.

Podawać z ziemniakami, makaronem, kaszą lub z dodatkiem pieczywa.
Krok 3 - Bitki cielęce w paprykowym sosie pieczeniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 19.07.2013 14:58
ciekawy przepis
Aannkaa82 05.06.2013 20:46
Oczywiście zabieram do mojej ksiegi :)
Aannkaa82 05.06.2013 20:45
oj nie powinnam o tej porze oglądać takich przepisów bo aż mi slinka cieknie :).
Habibi 25.04.2013 08:03
To mój ulubiony smak sosu :) Od dzieciństwa panmiętam, że go uwielbiałam, zwłaszcza wyjadać spod mięska - maczając w nim kromkę chleba :)
Poison1988 24.04.2013 11:34
super :) robię podobny sosik i zawsze wszystkim smakuje :) pycha!
IwonaDD 24.04.2013 09:07
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak