Bitki cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    50 dag
  • oliwa

    3 łyzki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • smalec

    3 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i posmarować oliwą. Bitki ułożyć jedna na drugiej i pozostawić w chłodnym miejscu na 3 godziny. Następnie otoczyć w tartej bułce i obrumienić na smalcu. Oprószyc solą. Podawać do ziemniaków i surówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 16.02.2014 09:34
bardzo apetyczne
angelika14 20.03.2011 09:53
pychota
Margo1 16.12.2010 12:50
przepysznie
Iwona51 16.12.2010 10:39
same dobroci u ciebie reniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat