Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitka z cielęcej łopatki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęca łopatka 165 g
cytryna 10 g
masło 7 g
szczypiorek 1 łyżeczka
koper świeży
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bitka z cielęcej łopatki

mięso opłukać w zimnej wodzie, pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić, polać sokiem wyciśniętym z cytryny i włożyć do lodówki. Rozgrzać masło na patelni, dodać mięso, koperek, 1/2 szklanki wody i dusić do momentu, aż wyparuje cały płyn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 03.08.2012 14:27
idę robic obiadek według twojego przepisu
andżelika1 02.08.2012 18:30
dodać jeszcze suróweczkę i już !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak