Bita śmietana - krem śmietanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier puder

    2 łyż.
  • cukier waniliowy

    1 łyżecz.
  • sok z cytryny

    1 łyżecz.
  • żelatyna

    1 łyżecz.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bita śmietana - krem śmietanowy foto
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny (aby krem nie był mdły).
Krok 2 - Bita śmietana - krem śmietanowy foto
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, pozostawiamy do ostudzenia. Ostudzoną żelatynę dodajemy do ubitej śmietany, mieszamy.
Krok 3 - Bita śmietana - krem śmietanowy foto
Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasta i torty oraz obsmarowujemy torty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 24.11.2013 12:56
pycha deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat