Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bita śmietana - krem śmietanowy

5.0
(75)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2 łyż.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
sok z cytryny 1 łyżecz.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Bita śmietana - krem śmietanowy

Kroki postępowania

1
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny (aby krem nie był mdły).
Krok 1 - Bita śmietana - krem śmietanowy foto
2
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, pozostawiamy do ostudzenia. Ostudzoną żelatynę dodajemy do ubitej śmietany, mieszamy.
Krok 2 - Bita śmietana - krem śmietanowy foto
3
Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasta i torty oraz obsmarowujemy torty.
Krok 3 - Bita śmietana - krem śmietanowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 24.11.2013 12:56
pycha deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak