Przepis i sposób przygotowania na: Bit
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w 1 litrze mleka, odstawiamy do wystudzenia.
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy po 2-3 łyżki budyniu. Gdy masa budyniowa będzie gładka, przerywamy miksowanie i wykładamy masę na herbatniki.
Układamy kolejną warstwę herbatników.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzącej wody.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki ubitej śmietany i wlewamy ją powoli do kremówki, cały czas miksując.
Masę śmietanową wykładamy na herbatniki, wyrównujemy powierzchnię.
Posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą.
Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny.