Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopty z maślanką galaretkową i truskawkami...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 200 gram
maślanka zimna 1 litr
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
truskawki 3/4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopty z maślanką galaretkową i truskawkami...

tortownica 20 cm wyłożona folią - na dnie poukładać biszkopty

galaretkę cytrynową rozpuścić w 150 ml gorącej wody, ostudzić i wlać do 300 ml zimnej maślanki zmiksowanej z kilkoma truskawkami i wylać na biszkopty, schować do lodówki do stężenia

następnie poukładać biszkopty, galaretkę truskawkową rozpuścić w 150 ml gorącej wody i wlać do 300 ml zimnej maślanki zmiksowanej z kilkoma truskawkami, schować do lodówki do stężenia

następnie poukładać biszkopty, połówki truskawek i dać tężejącą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i do lodówki do stężenia

następnie dać tężejącą galaretkę pomarańczową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody wody i do lodówki do stężenia

kilka truskawek zmiksować i polać do smaku porcję deseru................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 18.09.2014 20:46
Pyszny deserek :-)
Adamorek 18.09.2014 12:42
niezłe takie słodkości
Renata9 18.09.2014 07:34
bardzo smaczny deserek
fotoviderek 18.09.2014 07:26
Wygląda pysznie :)
Megg 18.09.2014 06:58
fajne ciacho
pajbek 18.09.2014 01:42
Pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak