Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty w kokosie przekładane nutellą i mascarpone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne dowolna ilość
nutella
serek mascarpone
mleko kokosowe
wiórki kokosowe

Porada

Proponuję użyć suche, cienkie bikszkopty typu kocie języczki. Zbyt długie moczenie biszkopów w mleku może całkowicie zepsuć efekt końcowy, a nasze biszkopciki będa miękkie i niesmaczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty w kokosie przekładane nutellą i mascarpone

Jeden z biszkoptów posmarować cienką warstwą kremu czekoladowego.
Drugi biszkopcik posmarować serkiem mascarpone.
Oba biszkopty skleić ze sobą.
Czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Sklejone biszkopty moczyć w mleku, tak by nie zdążyły go wchłonąć , a następnie obtoczyć w kokosie.

Gotowe biszkopciki ułożyć na półmisku,
przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak