Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowy omlet z malinami i porzeczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mąka 1 łyż
śmietana 2 łyż
sól 1 szczypta
porzeczki czerwone 1/3 szkl
maliny świeże 1/3 szkl
tłuszcz do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowy omlet z malinami i porzeczkami

Kroki postępowania

1
Owoce dokładnie płuczemy i osączamy. Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Biszkoptowy omlet z malinami i porzeczkami foto
2
Następnie wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Miksujemy do momentu aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka wymieszane ze śmietaną. Na koniec wsypujemy mąkę. Delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Biszkoptowy omlet z malinami i porzeczkami foto
3
Na patelni z niewielką ilością gorącego tłuszczy wlewamy ciasto i smażymy na wolnym ogniu z obu stron omlet. Usmażony omlet posypujemy owocami i zwijamy w rulon. wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Krok 3 - Biszkoptowy omlet z malinami i porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.05.2015 17:01
bardzo pyszne :)
Mama niejadka 26.05.2015 12:19
Smakowity omlet :)
gosia561 26.05.2015 09:16
uwielbiam takie "rolady"
olkaaa 26.05.2015 07:23
bardzo fajny
zabcia117 26.05.2015 06:59
Pychotka:).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak