BISZKOPTOWO - BUDYNIOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    12 szt
  • cukier

    3 szkl
  • mąka

    3 szkl
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • masa

  • budynie śmietnkowe

    3 szt
  • margaryna

    1,5 kostki
  • Polewa:

  • kakao

    4 łyżki
  • margaryna

    4 łyżki
  • mleko

    4 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy 3 ciemne biszkopty. Bierzemy 4 jajka oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy 4 łyżki wrzącej wody. i mieszamy. Do dajemy do białek. Wsypujemy szklankę cukru i mieszamy z 3 minuty. na koniec mąka, kakao, proszek do pieczenia i mieszamy. Wylewamy na brytfankę i pieczemy. To samo robimy 3 razy. Ostudzony nasączamy wódka.
Masa:
Litr mleka gotujemy z szklanka cukru i cukru waniliowego. W szklance mleka mieszamy 3 budynie. I wlewamy na gotujące mleko. Studzimy. Ostudzony budyń mieszamy z margaryną. Na koniec dodajemy 3 kieliszki wódki i mieszamy. przekładamy biszkopty.
POLEWA:
Kakao, mleko, cukier, margaryna wszystko mieszamy i wylewamy na ciasto

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 30.12.2013 20:49
O takie ciasto zjadłabym w Sylwestra
ana1 25.08.2013 13:59
wspaniałe ciasto
Margo1 11.07.2013 08:14
rewelacja jednym słowem
hahanka 06.01.2013 13:58
ślinka cieknie, pycha!
pierniczkowo 04.12.2012 12:05
pyszne, uwielbiam ciasta z budyniem:)
jozefinach 27.11.2012 09:09
Wygląda doskonale.
dwa pokoje z kuchnią 27.11.2012 08:23
mniamniusie
V_kuchareczka 26.11.2012 17:21
pyszne
Magula 26.11.2012 16:07
fajne ciasto
Anna169Hosz 26.11.2012 15:32
Bardzo apetyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat