Biszkoptowiec adwokatowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt jasny

    1 szt
  • Biszkopt kakaowy

    1 szt
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • ajerkoniak

    0,5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt jasny przeciąć na dwa blaty. Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu i odłożyć kilka łyżek do dekoracji, a resztę podzielic na pół. Jeden jasny blat ułożyć na spodzie blachy, polać adwokatem, posmarować połową kremu i przykryć ciemnym blatem. Ponownie polać adwokatem i posmarować połową kremu i przykryć jasnym blatem. Wierzch ciastka polac odrobina adwokatu i posmarować cienko kremem odłożonym do dekoracji, na górę wysypac czekoladę startą na grubych oczkach. Schłodzic w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ela16 02.05.2011 12:22
fajne
halinka1011 27.04.2011 09:54
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat