Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe ze śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 10 szt
mąka 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa śmietanowa

śmietana 30% 0,5 litra
cukier 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Wierzch;

płatki migdałowe 3 dkg
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe ze śmietaną

Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku ok. 40 minut w temp. 170 stopni. Zimny biszkopt kroimy wzdłuż.

Masa śmietanowa; Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml. gorącej wody i odstawiamy, aby ostygła. Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru na sztywno. Dalej ubijając dodajemy po troszku zimnej żelatyny.

Na biszkopt dajemy połowę masy i przykrywamy drugim biszkoptem. Resztę masy rozkładamy na drugi biszkopt. Posypujemy płatkami migdałowymi i polewamy polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.12.2015 09:32
pyszne ciacho
IwonaKa 21.11.2015 23:45
wygląda przepysznie
[email protected] 06.11.2015 08:33
o matko ale pysznośći!!!! nie dość że super estetycznie wygląda to i zachęca do zjedzenia
Motorek 09.05.2015 06:40
pyszne ciasto
misia53 01.05.2015 20:58
bardzo smaczne
halina17 01.05.2015 19:44
Dobre ciasto.
Gracer 01.05.2015 17:53
ciasto pierwsza klasa
Jadwiga/Jaga85 01.05.2015 17:53
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak