Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 8 szt
mąka 8 łyżek
cukier waniliowy 1 op.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 6 łyżek

Masa

jabłka 1,5 kg
galaretka cytrynowa

Dodatkowo

czekolada deserowa 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z jabłkami

Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny biszkopt kroimy na pół.

Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy do rozgrzanego rondelka i smażymy ok. 8 minut. Dodajemy galaretkę i jeszcze smażymy ok. 3 minut.

Gorące jabłka dajemy na biszkopt i przyciskamy drugim biszkoptem.

Na wierzch polewamy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.07.2017 21:15
Proste i szybkie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak