Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe trufelki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na trufelki

Biszkopt pokruszone 1,5 szklanki
margaryna 10 dag
cukier puder 1 łyżka

Dodatkowo

biała czekolada 10 dag
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe trufelki

1. Najpierw ucieramy margarynę na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie ucieramy.
2. Biszkopty kruszymy i stopniowo dajemy do margaryny przy tym cały czas ucierając.
3. Z masy formujemy kuleczki.
4. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
5. Trufelki zanurzamy w niej i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia.
6. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak