Biszkoptowe trufelki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na trufelki

  • Biszkopt

    pokruszone 1,5 szklanki
  • margaryna

    10 dag
  • cukier puder

    1 łyżka

Dodatkowo

  • biała czekolada

    10 dag
  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw ucieramy margarynę na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie ucieramy.
2. Biszkopty kruszymy i stopniowo dajemy do margaryny przy tym cały czas ucierając.
3. Z masy formujemy kuleczki.
4. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
5. Trufelki zanurzamy w niej i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia.
6. Gotowe! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat