Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe roladki z porzeczką

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 15 dag
cukier waniliowy 16 g
mąka pszenna 15 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
konfitura z czarnej porzeczki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe roladki z porzeczką

Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy mikserem, wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy szpatułką aż do połączenia, wylewamy ciasto na dwie blaszki o wym 25/34 cm wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy 8-10 minut, ciepłe ciasto zawijamy w roladki, zostawiamy do wystygnięcia. Zimne rozwijamy smarujemy domową konfiturą porzeczkową , ponownie rolujemy, odstawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy w 1,5 cm plastry, podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 19.07.2015 19:12
Pyszne roladki:)
Kuchenka 19.07.2015 17:26
smakowite są
Zdzisław 19.07.2015 15:43
takie słodkości lubię
pajbek 19.07.2015 14:32
pyszna roladka :-)
Gracer 19.07.2015 14:22
dobry przepis
Ania96 19.07.2015 13:42
pysznie się prezentują :)
Róża1 19.07.2015 13:27
na pewno bardzo smaczna !!!!!!!!!!!!!!
Anna169Hosz 19.07.2015 13:24
Bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak