Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Kwaśne porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

muffinki:

  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • czerwona porzeczka

    1 szklanka

Dodatkowo:

  • cukier puder

    kilka szczypt
  • czerwona porzeczka

    kilka gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy cukier i jeszcze chwilkę ubijamy.
2. Następnie dodajemy żółtka i ponownie ubijamy.
3. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy.
4. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy po porcji ciasta.
5. Muffinki posypujemy porzeczkami.
6. Pieczemy przez około 20 minut w 170 stopniach. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy gałązkami czerwonej porzeczki.
7. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat