Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

5.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Kwaśne porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.

Składniki:

muffinki:

jajko 3 sztuki
cukier 3 łyżki
mąka tortowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czerwona porzeczka 1 szklanka

Dodatkowo:

cukier puder kilka szczypt
czerwona porzeczka kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

1. Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy cukier i jeszcze chwilkę ubijamy.
2. Następnie dodajemy żółtka i ponownie ubijamy.
3. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy.
4. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy po porcji ciasta.
5. Muffinki posypujemy porzeczkami.
6. Pieczemy przez około 20 minut w 170 stopniach. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy gałązkami czerwonej porzeczki.
7. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak