Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe bliny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jaja 5 szt
masło 2 łyżki
mleko 150 ml
cukier 3 łyżki
skórka z pomarańczy otarta 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe bliny

Do garnka wlać mleko, podgrzać. Dodać mąkę, cukier, sól, roztopione masło, żółtka, skórkę z pomarańczy, wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać porcje, smażyć na złoty kolor. Podawać z konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.09.2012 16:38
pyszne
Motorek 19.03.2012 09:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak