Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukru miałkiego 140 g
mąki 140 g
migdałów tartych 100 g
skórki z cytryny 2 szt.
cukier waniliowy
śnieżka
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe babeczki

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Jajka utrzeć z cukrem waniliowym,
skórką cytrynową i cukrem kryształem.
Dodać mąkę przesianą przez sitko i
migdały. Foremki do babeczek
nasmarować tłuszczem i napełnić ciastem
Piec w nagrzanym piekarniku przez ok.
20 minut. Wystudzone udekorować śnieżką i
kawałkami truskawek
Jeszcze ciepłe wyjąć z foremek i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.04.2013 11:00
dobra babka nie jest zła :D
Andysz 20.05.2012 00:33
uwielbiam;)
jeanette_v 08.05.2012 19:22
super!.
gusia1000 14.11.2010 19:01
Szkoda, że nie ma zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak