Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowa rolada z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 1 kg
cynamon
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowa rolada z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć je na papierze do pieczenia na dużej blaszce z piekarnika. Skropić odrobinę sokiem z cytryny. Posypać cukrem waniliowym. Posypać cynamonem.
Krok 1 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto
2
Mikserem ubić jajka z cukrem, dodać potem mąkę i proszek do pieczenia, cały czas miksując aby powstała jednolita masa.
Krok 2 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto
3
Ciasto wylać na jabłka.
Krok 3 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 30 minut.
Krok 4 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto
5
Jeszcze mocno ciepłe ciasto odwrócić i dać na ręcznik kuchenny.
Krok 5 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto
6
Ręcznikiem uformować kształt rolady. Zostawić tak owinięte ciasto aż do wystygnięcia.
Krok 6 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto
7
Gdy ciasto wystygnie odwinąć ręcznik. Tak prezentuje się rolada.
Krok 7 - Biszkoptowa rolada z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.12.2015 15:43
Smaczna roladka
sliwka 05.12.2015 23:25
Mniam, smakowita;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak