Biszkoptowa rolada makowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5
  • cukier drobny

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 płaska łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1
  • mąka pszenna

    15 dag
  • masa makowa

    500 gram
  • polewa czekoladowa

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Zółtka ucieramy z cukrem, osobno biała ubijamy na pouch i dodajemy zrobiony kogiel mogiel, na koniec dodajemy makę zmieszaną z proszkiem ipieczemy biszkopt w temp 180* przez 25 minut. Zaraz po wyjęciu,na ciepły biszkopt układamy równomiernie mase makową i zwijamy roladę w rulon. Całość polewamy polewą i poypujemy kokosowymi wiórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 17.01.2013 18:58
świetnie wygląda, chętnie bym zjadła
caralajna 09.01.2013 07:47
pyszna, dawno nie jadłam
misia53 12.12.2012 08:53
świete ciasto , nigdy nie robiłam
1j1o1l1a1 03.05.2012 16:43
apetyczna
Agnieszka91 03.05.2012 09:53
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat