Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze świeżymi malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 700 g
Biszkopt 2 krążki
śmietanka 2 szkl
cukier puder 100 g
wanilia do smaku
koniak 4 łyżeczki
sok z malin 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze świeżymi malinami

Każdy krążek biszkoptu przekroić poziomo na połowę,przygotować krem,ubijając śmietankę z cukrem i wanilią,sok z malin rozprowadzić koniakiem,na talerzu położyć krążek biszkoptu nasączyć go 3 łyżkami soku i pokryć kremem,na kremie ułożyć warstwę malin,w taki sam sposób dodać dalsze warstwy ,aż do wyczerpania składników,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak