Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4
mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa śmietanowa

śmietana 30% 1 opakowanie
bita śmietana w proszku 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Wierzch

galaretka truskawkowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

Biszkopt;

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem . następnie dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Masa;

Śmietanę ubijamy razem ze śnieżką. Do masy dodajemy odsączone brzoskwinie i rozkładamy na upieczony zimny biszkopt. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką i dajemy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.01.2016 17:16
pyszne ciacho
mysza75 12.01.2016 10:54
jakie pyszne ciacho do kawy
jagoda5913 12.01.2016 00:06
dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak