Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z wiśniami i kruszonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
wiśnie bez pestek garść
kakao 2 łyżeczki
kruszonka
masło 100 g
mąka pszenna 200 g
cukier 100 g
mąka pszenna
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z wiśniami i kruszonką

Robimy ciasto jak na biszkopt. Dzielimy na 2 połowy. Do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wydrylowane wiśnie kładziemy na sitku, niech trochę obciekną z soku.
Biszkopt jasny wylewamy na blachę, potem łyżką wylewamy ciemny, tak by powstały pasy jasne i ciemne. wiśnie lekko opruszamy mąką i wykładamy delikatnie na cieście. Na koniec robimy z masła, mąki i cukru kruszonkę. Kruszymy na ciasto. Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.01.2013 17:35
może byc dobre
Patrycja33 14.08.2012 23:15
mmmniam
pierniczkowo 01.06.2012 10:16
fajnie wygląda i pewnie jest pyszne:)
stokrotka 05.03.2012 17:09
pyszne ciasto
Karolciaf1990 05.03.2012 16:13
apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak