Biszkopt z truskawkami,śmietanąi galaretką.

Biszkopt z truskawkami,śmietanąi galaretką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    0,5 litr
  • cukier

    1-2 łyżki
  • truskawki świeże

    50 dag
  • jajka

    4 szt.
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    0.75 szklanka
  • mąka ziemniaczna

    0,25 szklanka
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    1 szt.
  • woda

    3-4 Lyżki
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,połączyć z mąkami wymieszanymi z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać ,dodać wodę i upiec.2galaretki rozpuścić w05 l. wody,a dwie w normalnej ilości.Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru,wlać tężejącą galaretkę(0,5l.) ciągle ubijając.Masę wylać na na biszkopt na którym poukładane są truskawki.Lekko schłodzić i zalać galaretką.Świetny placek w sezonie truskawkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (73)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

28.11.2014 16:08
apetyczne ciasto

gacopierz23

15.05.2014 17:16
delikatne ciasto z delikatna pianką

monika1968

03.04.2012 16:24
Smaczne i proste wykonaniu

zuzanna_z

27.03.2012 12:42
dobre

Kate131

19.02.2012 16:37
apetyczne

hanna992

06.02.2012 19:25
proste a piękne

tomek18

04.01.2012 17:21
pyszne ciasto:)

Lidia6

27.12.2011 14:48
pycha

olkaaa

26.12.2011 10:39
mniam

olkaaa

26.12.2011 10:39
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat