Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami, kremem i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa

margaryna 1 kostka
cukier puder 6 łyżek
budyń waniliowy 1

Lista składników

truskawki 60 dag
galaretka wiśniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami, kremem i galaretką

1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, wsypując po łyżce cukru. Następnie dodać żółtka i nadal ubijać. Do masy dodać mąkę z proszkiem i nadal ubijać na wolnych obrotach miksera. Ciasto przelać do brytfanki i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Budyń waniliowy ugotować i przestudzić. Galaretkę wykonać według instrukcji na opakowaniu i także przestudzić. Truskawki umyć i przekroić na połówki.
3.Masa: margarynę dokładnie utrzeć z cukrem i zimnym budyniem.
4.Po przestudzeniu biszkopta przekroić go na dwie części. Na dolną wyłożyć masę i przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzch ułożyć pokrojone w połówki truskawki i wyłożyć galaretkę. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 19.08.2015 08:26
Pyszne ciasto :)
Iwusia 18.08.2015 22:52
tradycyjny a smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak