Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami i rabarbarem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 1 1/2 szkl
cukier 1 szkl
woda 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat dowolny
rabarbar 4 łodygi
truskawki 2 szkl oczyszczonych

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami i rabarbarem

Truskawki oczyścić i opłuka. Osączyć. Rabarbar myjemy,obieramy i kroimy w większą kostkę.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka przekładamy do miski i ubijamy na sztywna pianę.
Do piany dodajemy żółtka, cukier i wodę. Na koniec dodajemy aromat i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Przekładamy do przygotowanej dużej blaszki a na wierzch wykładamy truskawki i rabarbar.
Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach. Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 05.09.2017 14:36
Bardzo dziękuję:)
Bożena Matuszczyk 03.09.2017 10:14
Wspaniałe smaczne ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak