Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 sztuki
mąka tortowa 4 łyżki
cukier 4 łyżki

Masa

masło 200 dag
śmietana 3/4 szklanki
cukier puder 3-4 łyżki
truskawki świeże 1/2 kg
galaretka truskawkowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem pudrem i szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie mieszając dodawać po jednym żółtku, a na końcu dodać mąkę. Upiec biszkopt w dużej formie. Wystudzić. Masło dokładnie utrzeć na pulchną masę, dodać cukier puder. Na końcu dodać małymi porcjami śmietanę, tak aby nie zważyła nam się masa. Wyłożyć na biszkopt.
Krok 1 - Biszkopt z truskawkami foto
2
Truskawki umyć i usunąć szypułki, delikatnie wcisnąć lub poukładać na masie. Ciasto włożyć do lodówki.
Krok 2 - Biszkopt z truskawkami foto
3
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu (można użyć trochę mniej wody), zostawić do stężenia. Gotową galaretkę wylać na wierzch kremu. Ponownie wstawić do lodówki. Podawać zaraz po wyjęciu.
Krok 3 - Biszkopt z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 11.11.2014 11:42
Już mi ślinka cieknie,pyszne ciasto.
engie23 11.11.2014 09:58
apetycznie wygląda
ice cubes 11.11.2014 08:49
pyszny deser :)
ada.la 11.11.2014 06:56
fajne ciasteczko
Krzysztof15 11.11.2014 06:47
palce lizac
Megg 10.11.2014 23:04
smaczne ciacho
moniczka1 10.11.2014 22:35
super ciacho
Kasiaaaaa 10.11.2014 22:22
uwielbiam takie ciacha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak