Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 300 g
rabarbar 7 pałek
mąka ziemniaczana 2 łyzki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rabarbarem

Rabarbar umyć, pokroić i osuszyć papierem.
Białka ubić dodając cukier, dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wylać na blaszkę do pieczenia posmarowaną margaryną z bułką tartą.
Na wierzch ułożyć kawałki rabarbaru.

Piec w temp. 180 st. przez ok. 40 min.
Sprawdzić pod koniec wkładając długi patyczek czy ciasto jest upieczone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 28.01.2015 19:37
ciasto z dzieciństwa
Zdzisław 28.01.2015 15:27
takie słodkości lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak