Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rabarbarem

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
rabarbar wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar zrywamy z działki, płuczemy, obieramy,
Krok 1 - Biszkopt z rabarbarem foto
2
kroimy na mniejsze kawałki. ja podzieliłem na malutkie, dodałem do biszkoptu, wymieszałem Te większe wyłożyłem na wierzch.
Krok 2 - Biszkopt z rabarbarem foto
3
Białka oddzielamy od żółtek ( jajka temp. pokojowa). Następnie ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy powoli cukier, ciągle ubijając. Na koniec dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, przesianą. Delikatnie mieszamy aby wszystko się połączyło.
Krok 3 - Biszkopt z rabarbarem foto
4
Wylałem masą do większej blaszki pieczeniowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłem ok 35-40 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Biszkopt z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.07.2013 10:45
Świetne ciacho :)
mic 06.06.2013 20:23
brakuje tutaj ilosci jajek: 3 sztuki
KasiaK90 04.06.2013 19:46
pyszne ciacho!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak