Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 0.5 szklanki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
rabarbar

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z rabarbarem

Białka z połową cukru ubić na sztywno,dodać żółtka później drugą połowę cukru oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Poukładać pokrojony w kostkę i opłukany rabarbar z którego ściągamy delikatnie "skórkę". Piec w 180 stopniach do "suchego patyczka".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 05.06.2013 13:25
lubie takie :)
caralajna 29.05.2013 17:52
na pewno smaczny
Ola1984 15.05.2013 20:18
U mnie również rządzi rabarbar :) Proste ciacho, ale jakie pyszne :)
Bogusiaz 15.05.2013 17:16
rabarbar górą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak