Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 sztuk
cukier kryształ 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka tortowa 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
Pianka:
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką

Upiec biszkopt z podanych składników.Po upieczeniu przeciąć na dwie części.Mleko schłodzone z lodówki ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Do tego dodać 2 opakowania galaretek rozpuszczonych w dwóch szklankach wody, (lekko tężejące)zmiksować.Szybko wylać na placek i przykryć drugim.Ciasto włożyć do lodówki i schłodzić.Wierzch udekorować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak