Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z pianką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 szkl
mąka pszenna 2 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Pianka:
mleko 400 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
czekolada 1 opakowanie
bita śmietana 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z pianką

białka ubić dodać cukier ubijając dodać żółtka i mąkę razem z proszkiem do pieczenia zmiksować ciasto wylać na brytfannę piec ok 30 minut w temp 180*c żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie śmietanę ubić z mlekiem dodać ostudzoną żelatynę gdy biszkopt będzie gotowy wylać na niego pianę i posypać startą czekoladą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak