Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z pianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2
cukier 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Pianka:
galaretka wiśniowa
galaretka gruszkowa
śnieżka 2
dżem truskawkowy
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z pianką

BISZKOPT
Białka ubijamy na sztywną pianę ,miksując wsypujemy cukier,żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 15-20 minut w temp.p. 170*C.Ostudzony biszkopt smarujemy cienko dżemem.
Galaretki wiśniową i gruszkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody( każdą z osobna)- studzimy.W dwóch miseczkach ( każdą osobno)ubijamy śnieżki.Do śnieżek wlewamy lekko tężejące galaretki. Porcjami na przemian raz gruszkową na to wiśniową piankę wylewamy na środek biszkoptu ( tj. jak w cieście zebra). Wstawiamy do lodówki do stężenia. Na wierzch wylewamy galaretkę z owoców leśnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.11.2012 10:03
super deserek :)
Izka192 30.04.2012 20:43
apetyczny
Nina7 26.04.2011 14:18
Lekki i pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak