Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 30 g
cytryna 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżeczki
orzechy włoskie 25 dkg zmielonych

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z orzechami

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodać do nich sok z cytryny, wymieszać. Białka ubić na sztywno. Masę z żółtek bardzo delikatnie wymieszać z pianą, orzechami i bułką tartą. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak