Biszkopt z octem. Spód tortowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy miksturę z żółtek, proszku i octu. Niech nie zdziwi Was fakt, że mikstura się pieni. W osobnej misce ubijamy białka z szczyptą soli i cukrem, dodajemy następnie masę z żółtek i powoli mąkę. Ciasto wylewamy na tortownicę posmarowaną tłuszczem, i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok 30 min w temp 175 stopni do tzw. suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 31.05.2013 07:05
Mam nadzieję, że mi też tak wyrośnie. Zawsze szukałam tak genialnego sposobu
Iwona32 27.05.2013 15:48
no na prawdę dobre:)
artur7 07.05.2013 18:37
prosty i fajny pomysl
Kasia35 28.04.2013 08:18
zapisuję do wypróbowania
QuchniaKaroli 28.04.2013 08:16
Na pewno Ci wyrośnie;)
Noruas 27.04.2013 22:00
Bardzo Ci fajnie wyrósł. Aż jestem ciekawa czy mi by też wyszło :P
QuchniaKaroli 27.04.2013 17:39
Świetnie wyrasta zajmuje całą dużą tortownicę;)
dianix 27.04.2013 17:33
fajny biszkopt, ładnie wyrósł, czyli przepis warty wyprobowania
TEtalicha 27.04.2013 17:21
piękie wyrośnięty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat