Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z octem. Spód tortowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z octem. Spód tortowy

Przygotowujemy miksturę z żółtek, proszku i octu. Niech nie zdziwi Was fakt, że mikstura się pieni. W osobnej misce ubijamy białka z szczyptą soli i cukrem, dodajemy następnie masę z żółtek i powoli mąkę. Ciasto wylewamy na tortownicę posmarowaną tłuszczem, i obsypaną bułką tartą. Pieczemy ok 30 min w temp 175 stopni do tzw. suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 31.05.2013 07:05
Mam nadzieję, że mi też tak wyrośnie. Zawsze szukałam tak genialnego sposobu
Iwona32 27.05.2013 15:48
no na prawdę dobre:)
artur7 07.05.2013 18:37
prosty i fajny pomysl
Kasia35 28.04.2013 08:18
zapisuję do wypróbowania
QuchniaKaroli 28.04.2013 08:16
Na pewno Ci wyrośnie;)
Noruas 27.04.2013 22:00
Bardzo Ci fajnie wyrósł. Aż jestem ciekawa czy mi by też wyszło :P
QuchniaKaroli 27.04.2013 17:39
Świetnie wyrasta zajmuje całą dużą tortownicę;)
dianix 27.04.2013 17:33
fajny biszkopt, ładnie wyrósł, czyli przepis warty wyprobowania
TEtalicha 27.04.2013 17:21
piękie wyrośnięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak