Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 8 dkg
cukier 8 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 3 łyżki
mąka 12 dkg
utarta skórka z cytryny
białko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
margaryna 1 łyżeczka
morele 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z morelami

ucieram masło do konsystencji kremu, dodaję żółtka, cukier i skórkę z cytryny. białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy na zmianę z mąką i proszkiem do pieczenia. Lekko mieszam i wylewam ciasto do natłuszczonej formy. morele kroję na plasterki i układam na cieście, posypuję cukrem i piekę 45 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:06
pycha
sznycel 19.08.2012 21:04
morele zastępuje nieraz brzoskwiniami lub jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak