biszkopt z morelami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    8 dkg
  • cukier

    8 dkg
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka

    12 dkg
  • utarta skórka z cytryny

  • białko

    3 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • margaryna

    1 łyżeczka
  • morele

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ucieram masło do konsystencji kremu, dodaję żółtka, cukier i skórkę z cytryny. białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy na zmianę z mąką i proszkiem do pieczenia. Lekko mieszam i wylewam ciasto do natłuszczonej formy. morele kroję na plasterki i układam na cieście, posypuję cukrem i piekę 45 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:06
pycha
sznycel 19.08.2012 21:04
morele zastępuje nieraz brzoskwiniami lub jabłkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat