biszkopt z masą śmietankową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • cuier puder

    5 łyżek
  • kakao

    1 łyżka
  • śmietana 30-pocentowa

    2 szt
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bialka ubić na sztywno i dodawać po jednym żółtku ubic na puch , następnie dodać cukier i po malutku mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao upiec w tem 180 stopni ok 30 min , cisto jest na tortownice 24 cm

śmietanę 36%( niestety wyżej nie można dodać takiej wartości , to taka gęsta w kubeczku ) ubić z cukrem pudrem (według smaku ) i przełożyć biszkopt wierzch posypać cynamonem , można odrazu sie rozkoszowac delikatnym smakiem deseru ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 22.02.2013 20:22
pycha!
Kate131 07.07.2012 08:24
pyszny
ajres 04.06.2012 22:53
smaczne
Robert10 28.02.2012 17:27
wygląda smakowicie
Iza10 18.01.2012 20:11
smakowicie wyglada
Marzena831 25.07.2011 06:53
super
iwa643 03.07.2011 07:15
fajne
Margo1 28.06.2011 01:00
ekstra
Anna133 06.06.2011 20:55
można zrobić i z białym biszkoptem
Karolina72 28.05.2011 10:41
mmmm Wygląda smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat