Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z masą serowo-krówkową

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
Masa serowa
ser biały 25 dek
margaryna 1/4 kostki
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 sz
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 1/3 szklanki
masa krówkowa 1 szt
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z masą serowo-krówkową

W garnku rozpuścić margarynę dodać zmielony ser,cukier, jajko i żółtko zagotować. Na koniec dodać rozmieszaną w mleku mąkę,chwilkę gotować aby zgęstniało. Gorące wylać na biszkopt i równo rozsmarować. Masło rozetrzeć z masą krówkową i nią polać równomiernie wystudzony ser. Przechowywać w chłodnym miejscu. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.02.2014 07:57
aż ślinka leci, wspaniały
Wafelek2601 05.12.2013 16:54
Zapowiada się pyszne ciasto
teresa18 30.04.2013 17:36
pysszności
Alex_M 19.04.2013 15:18
pyszne musi byc!
Olga_SK 08.04.2013 20:17
są krówki, jest smak :P
Dorota59 08.04.2013 17:58
wspaniały smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak