Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

jajko 3 szt
mąka 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 szklanki

masa serowa

twarożek 0,5 kg
jajko 1 szt
budyń śmietankowy 3 łyżki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

Ciasto, które przygotowałam z resztek w lodówce.
Biszkopt (wychodzi na małą blachę o średnicy 20 cm)
Białka oddzielić od żółtek i ubić je z cukrem na pianę. Następnie dodać do nich żółtka i przesiane mąki oraz proszek do pieczenia. Pieczemy ok 20 min. w 170 stopniach. Odstawiamy do ostudzenia.

Twaróg dobrze wymieszać z jajkiem, budyniem, cukrem do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć na biszkopt i dodać pokrojone brzoskwinie i zapiekać jeszcze aż masa się upiecze na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak