Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą krówkową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

MASA KRÓWKOWA

masa krówkowa 1 puszka
margaryna 1 kostka

DODATKOWO

masa 1 opakowanie
herbatniki 5-6 paczek
galaretka truskawkowa 2 opakowania

Porada

Masa w składnikach to masa karpatkowa w 5 minut

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą krówkową

Kroki postępowania

1
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i żółtka. Łyżka wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180 st. przez ok. 25 minut.
Krok 1 - Biszkopt z masą krówkową foto
2
MASA KRÓWKOWA: margarynę utrzeć i dodać do niej masę z puszki.
Krok 2 - Biszkopt z masą krówkową foto
3
Wyłożyć na biszkopta.
Krok 3 - Biszkopt z masą krówkową foto
4
Rozprowadzić na całym placku.
Krok 4 - Biszkopt z masą krówkową foto
5
Przełożyć herbatnikami maczanymi w soku malinowym (lub innym wg uznania).
Krok 5 - Biszkopt z masą krówkową foto
6
Masę karpatkową z torebki ubić z mlekiem. Przełożyć na herbatniki.
Krok 6 - Biszkopt z masą krówkową foto
7
Galaretkę przygotować w 2 szklankach wody. Odczekać do lekkiego stężenia i zalać na placek. Odłożyć do zimna na ok. 2 godziny
Krok 7 - Biszkopt z masą krówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 05.01.2015 15:26
wygląda na pyszne ciacho!
Adam/ZUB3R 04.01.2015 22:11
smaczne ciasto
Małgorzata Pin 04.01.2015 21:59
wygląda smakowicie, więc chyba również zrobię takie cudo.
Kuchenka 04.01.2015 21:59
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak