Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą kokosową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 9 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

masa kokosowa

śmietanka 1/2 litra 36 proc.
bita śmietana w proszku 2 opakowania
kokos 15 dkg

Dekoracja

czekolada deserowa 1 sztuka
płatki migdałowe 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą kokosową

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Wylewamy na blaszkę i pieczemy w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Chłodzimy i kroimy na 3 części.

Masa: Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno razem ze śnieżkami. Jak jest już dobrze ubite delikatnie mieszając dodajemy po troszku kokosu.

Przygotowaną masę dzielimy na trzy części.

Przygotowanie: Biszkopt- masa, biszkopt-masa, biszkopt masa. Posypujemy płatkami migdałowymi. Na koniec dekorujemy czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2017 12:13
Uwielbiam takie ciasta.
Franciszek 04.07.2017 00:45
pyszne do kawy
MagdalenaIC 04.07.2017 00:01
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak