Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą i pomarańczem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać po łyżce delikatnie mieszając. Wylać na blaszkę wysmarowaną i posypaną bułką tartą . Piec w 190 stopniach do suchego patyczka .
Galaretki cytrynowe rozpuścić we wrzątku i ostudzić .
Przygotować masę brązową : budyń ugotować z masłem, żółtkiem i cukrem, pod koniec wsypać galaretkę . Wystudzić, zmiksować i wyłożyć na zimny biszkopt , wstawić do lodówki .
Masa biała: śmietanę ubić z cukrem, dodać fix do śmietany i dalej ubijać . Pod koniec dodać żelatynę chłodną . Masę wylać na masę brązową i ułożyć na wierzchu plastry z pomarańcza . Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na parę godzin .