Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą czekoladową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
mąka 6 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
budyń czekoladowy
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek
wierzch
rodzynki
kokos
czekolada 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą czekoladową

Kroki postępowania

1
Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Krok 1 - Biszkopt z masą czekoladową foto
2
MASA; Budyń gotujemy w/g przepisu i studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkiem. Dalej ucierając dodajemy po troszku budyniu aż do wyczerpania. Na zimny biszkopt rozprowadzamy masę.
Krok 2 - Biszkopt z masą czekoladową foto
3
Posypujemy kokosem i rodzynkami.
Krok 3 - Biszkopt z masą czekoladową foto
4
Na koniec polewamy roztopioną czekoladą
Krok 4 - Biszkopt z masą czekoladową foto
5
i posypujemy kokosem.
Krok 5 - Biszkopt z masą czekoladową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.10.2013 09:33
bardzo smaczny biszkopt
mirosława4 20.09.2013 14:59
smaczne ciasto :)
caralajna 18.09.2013 07:34
smaczne ciasto
everay 17.09.2013 21:04
pycha pycha
Janina 17.09.2013 20:18
Super pyszny deserek;)
sylwia_mc 17.09.2013 18:26
Pysznie się zapowiada
artur7 17.09.2013 18:16
apetyczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak