Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt.
  • delicje

    24 szt.
  • mleko

    3 szklanki
  • masło 250 g

    1 szt.
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • jaja

    3 szt.
  • cukier wanilowy

    32 g
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.
Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje.
Na biszkopt wyłożyć ciepłą masę budyniową. Ułożyć ściśle obok siebie Delicje. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 03.06.2012 18:25
pychota
Fiffi 12.05.2012 21:56
smacznie wygląda, no i jeszcze ten budyn
FAFIK 25.05.2011 07:12
Uwielbiam takie lekkie ciasta!!!
Zoso 16.03.2011 21:38
wygląda bosko
Gosia40 03.02.2011 13:33
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat