Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z makiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
suchy mak 1|2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z makiem

Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając, a następnie żółtka i ubijamy. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać łyżką. Pod koniec dodać suchy mak i delikatnie wymieszać. Pieczemy 30minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 28.06.2011 18:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak